Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Sicilija – 4 dana

0
Price
From4,990€
Price
From4,990€
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

632

Why Book With Us?

 • Best price guarantee.
 • Customer care available 24/7.
 • Hand-picked Tours & Activities.
 • Quick availability check

Do You have any questions?

Do not hesitate to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+385 (0) 91 6198 011

info@canyontravel.eu

4 dana / 3 noćenja
Availability : 28.04.2018.
Opis:

Sicilija

Sicilija je dio Italije, a ima tek nešto malo zajedničko sa samom državom. Palermo nas uvodi u arapsku i normansku povijest zemlje, Agrigento i Sirakuza u doba antike i Magne Greciae, vremena kada je Sicilija bila glavna starogrčka kolonija u Sredozemlju, a Caltagirone i Catania u barokno doba. Šetnje raznolikom prirodom, kanuing u kanjonu Alcantare i uspon na vulkan Etnu mogućnosti su za aktivni dodatak putovanju. 

Sicilija je raj za sladokusce budući da nudi bogatu, raznoliku i ukusnu hranu, izvrsna vina, tradicionalne slastice i pića te svakako morsku hranu. Očarava prirodom i šarmantim mjestaščcima gdje je vrijeme stalo, odnosno gdje vrijeme teče u sicilijanskom ritmu…

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu
 • transfere i razglede prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i na području rivijere Catanije
 • lokalne vodiče na razgledima u Palermu, Siracusi,Taormini
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena NE uključuje:

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe 890 kn (obavezna doplata kod prijave)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 990 kn
 • obavezna doplata na licu mjesta za Palermo 2 Eur dnevno, Cataniji 1,5 Eur dnevno po osobi ( plaćanje na recepciji hotela)
 • ulaznice (informativne cijene): Monreale Duomo 3 Eur, klaustor 6 Eur, Normanska palača i Palatinska kapela 12 Eur, grčko-rimski teatar u Taormini 10 Eur, arheološki lokaliteti u Siracusi 10 Eur ( ulaznice se plaćaju na licu mjesta)
Program putovanja:

1.dan ZAGREB – CATANIA – PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata min.prije polaska. Direktan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 8.00 sati. Nakon slijetanja u 10.00 sati, slijedi vožnja do Palerma. Po dolasku slijedi razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

2.danPALERMO - MONREALE - CEFALU - CATANIA

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Kreće slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira te nastavak vožnje do slikovitog gradića Cefalu na Tirenskoj obali, s brojnim arheološkim lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Slobodno vrijeme za šetnju i „espresso“ u nekom od kafića na trgu ispred veličanstvene normanske katedrale iz 12 st. Nastavak vožnje do Catanije. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.danCATANIA - SIRACUSA - CATANIA

Doručak.Odlazak do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu ( doplata za ulaznicu na licu mjesta): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO-ve baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Povratak u Cataniu, baroknog središta Sicilije, upisanog na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi. Preporučujemo odlazak u šetnju do glavnog gradskog trba Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale Sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Noćenje.

4.danPALERMO – ETNA& TAORMINA – CATANIA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet do obližnje Etne – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru (doplata za ulaznicu na licu mjesta) s nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića. Vožnja do zračne luke Fontanarossa u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanije u 18.00 sati, s dolaskom u Zagreb u 20.00 sati.

Karta

Galerija

006

Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 1501-00000607 uplaćena kod Wiener osiguranje d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima s ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.